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イブカ アキコ
Ibuka Akiko 井深 章子 所属 神奈川大学 化学生命学部 生命機能学科 神奈川大学大学院 理学研究科 理学専攻(生物科学領域) 職種 教授 |
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言語種別 | 英語 |
発行・発表の年月 | 2009/11 |
形態種別 | 学術雑誌 |
査読 | 査読あり |
標題 | pH-Dependent Structural Change in Neoculin with Special Reference to Its Taste-Modifying Activity |
執筆形態 | 共著 |
掲載誌名 | BIOSCIENCE BIOTECHNOLOGY AND BIOCHEMISTRY |
掲載区分 | 国外 |
出版社・発行元 | TAYLOR&FRANCIS LTD |
巻・号・頁 | 73(11),pp.2552-2555 |
著者・共著者 | Yuji Morita,Ken-ichiro Nakajima,Kisho Iizuka,Tohru Terada,Akiko Shimizu-Ibuka,Keisuke Ito,Ayako Koizumi,Tomiko Asakura,Takumi Misaka,Keiko Abe |
概要 | This study found that neoculin changed pH-dependently in its tryptophan- and ANS-derived fluorescence spectra, while no such change occurred in a neoculin variant whose histidine residues were replaced with alanine. These results suggest that the sweetness of neoculin depends on structural change accompanying the pH change, with the histidine residues playing a key role. |
DOI | 10.1271/bbb.90524 |
ISSN | 09168451 |